DISTRIBUIȚI
World Atlas

Restaurantele, cafenelele şi barurile din Rio de Janeiro, Brazilia, s-au redeschis joi după trei luni de inactivitate din cauza pandemiei de coronavirus, o „revenire treptată la normal” considerată însă prematură de către experţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Pentru această nouă etapă de reluare a activităţii, aceste unităţi – care au fost până acum autorizate să livreze la domiciliu – pot primi clienţi şi vor funcţiona la o capacitate redusă de până la 50%, cu doi metri între mese şi, de preferinţă, în spaţii deschise.


Citește și : Hamas şi Fatah fac front comun împotriva anexărilor israeliene

Sălile de sport, saloanele de înfrumuseţare şi cele pentru tatuaje au fost, de asemenea, autorizate să se redeschidă în „Oraşul Minunat” cu 6,7 milioane de locuitori, dar cu respectarea unor măsuri de precauţie stricte.

Redeschiderea răspunde îngrijorărilor privind situaţia economică, în condiţiile în care multe dintre aceste unităţi, închise de la sfârşitul lunii martie, se află într-o situaţie financiară extrem de dificilă.

„Nu este nimic de sărbătorit, suntem angajaţi în această luptă din martie”, a declarat miercuri primarul din Rio de Janeiro, Marcelo Crivella.

Oraşul Rio de Janeiro a raportat 68 de noi decese în ultimele 24 de ore şi a cunoscut un vârf al deceselor (227) pe 3 iunie.

Pentru profesorul Roberto Medonho, director al diviziei de cercetare de la Spitalul Universitar Clementino Fraga Filho, din cadrul Universităţii Federale din Rio de Janeiro, această redeschidere este „timpurie şi prematură”.

Citește și : Referendumul lui Putin trece cu o proporţie covârşitoare în Rusia

Statul Rio de Janeiro, al doilea cel mai afectat după Sao Paulo, a depăşit pragul de 10.000 de decese – între care 6.618 doar în oraşul Rio de Janeiro – pentru 115.000 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Brazilia a depăşit miercuri peste 60.000 de decese provocate de coronavirus, după ce a înregistrat 1.038 de decese suplimentare în 24 de ore, cu 1,44 milioane de infectări.