DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Republicanul Devin Nunes, preşedintele Comisiei de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, a participat în luna ianuarie la un dejun de lucru la care au fost prezenţi şi Michael Flynn, la acea vreme pe cale să devină consilier pentru securitate naţionaă al Casei Albe, şi Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe turc, relatează news.ro .

Informaţia vine în contextul datelor făcute publice vineri de Wall Street Journal conform cărora fostul consilier la Casa Albă Michael Flynn ar fi negociat predarea lui Fetullah Gulen către Turcia pentru suma de 15 milioane de dolari.


Dejunul ar fi avut loc miercuri 18 ianuarie, s-a desfăşurat cu uşile închise şi încă nu este clar care au fost temele de discuţie, notează Business Insider.

Citiți și : Parlamentul European cere o supraveghere strictă a situaţiei drepturilor omului şi a statului de drept în Malta de către UE

Publicaţia invocă faptul că la acel moment, corespondentul la Washington al ziarului turc Daily Sabah afirma, citând un consilier al lui Cavusoglu, că acesta a fost singurul lider străin particpant la întâlnire şi că au fost discutate subiecte de pe agenda comună.

De asemenea, invitaţia la eveniment făcea referire la un eveniment restrâns, cu 50 – 60 de invitaţi.

Purtătorul de cuvânt al lui Nunes nu a răspuns vineri solicitării de a comenta informaţia, dar în cursul acestui an el a emis o declaraţie în care a minimalizat importanţa acestei întâlniri.

În declaraţia respectivă arăta că Nunes a fost speaker la acel eveniment, care a fost amplu, nu unul restrâns, privat, cum ar fi sugerat autorul articolului din publicaţia turcă

De asemenea, Cavusoglu era prezentat ca unul dintre cei aproximativ 40 de participanţi, care includeau 20 – 30 de ambasadori în Statele Unite şi aproximativ alţi 10 demnitari străini şi oficiali. Printre vorbitori s-au numărat şi Flynn, şi Nunes, iar tema de discuţie nu a fost Turcia şi nicio altă ţară.

„Nu a existat o întâlnire separată, privată, cu Kavusoglu”, se mai arăta în declaraţie.