DISTRIBUIȚI
b1.ro

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, ar putea să candideze la alegerile parlamentare din februarie 2019 pe listele Partidului Socialiştilor (PSRM), conform anunţului făcut miercuri de el personal în urma reuniunii Consiliului republican al formaţiunii respective, la care a participat în calitate de ‘lider neoficial al socialiştilor’, informează Agora.md şi Moldova.org, potrivit agerpres.

‘Examinez posibilitatea să particip pe listele partidului’, a declarat Dodon într-o conferinţă de presă. ‘Aceasta înseamnă că eu voi ajuta partidul să obţină majoritate parlamentară. Voi rămâne în funcţia de preşedinte (al republicii) datorită votului de încredere acordat de cetăţeni’, a spus el, indicând faptul că legislaţia îi permite să candideze la alegerile parlamentare.


Citește și : Theresa May spune că cei doi bărbaţi care l-au otrăvit pe Serghei Skripal sunt ofiţeri ai serviciilor secrete ruse – VIDEO

În acest sens, Dodon a declarat că legislaţia nu presupune suspendarea preşedintelui în perioada campaniei electorale în cazul în care participă în calitate de candidat pe liste de partid.

‘Sarcina noastră este să obţinem majoritatea voturilor, susţinerea populaţiei şi să învingem în majoritatea circumscripţiilor electorale. De sâmbătă începem acţiuni în cadrul cărora vom alege care vor fi candidaţii pe liste’, a spus Igor Dodon.

În acelaşi timp, preşedintele moldovean a anunţat organizarea la sfârşitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie a unui ‘eveniment masiv’. ‘Ne vedem în centrul Chişinăului, după care mergem şi învingem la parlamentare’, a adăugat el, fără alte precizări.

Alegerile parlamentare în Republica Moldova au fost stabilite pentru data de 24 februarie 2019.

Citește și : Franța : Macron va anunţa măsuri în domeniul social