DISTRIBUIȚI
Telegraf

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova şi-a exprimat regretul faţă de deschiderea a 27 de secţii de votare în regiunea transnistreană la alegerile din 19 septembrie pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse, potrivit agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene ‘regretă că, în pofida poziţiei expuse în mod consecvent de către autorităţile moldoveneşti, partea rusă a acţionat de o manieră care nu corespunde principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi cadrului juridic bilateral’, potrivit unui comunicat al MAEIE, preluat de site-ul Radio Chişinău.


Citește și : Narendra Modi împlineşte 71 de ani, iar autorităţile vor să vaccineze zeci de milioane de indieni de ziua lui

Ministerul notează că, în răspunsul la adresa Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău privind organizarea scrutinului parlamentar pe teritoriul Republicii Moldova, părţii ruse i s-a comunicat că nu există impedimente în privinţa deschiderii secţiilor de votare în localităţile aflate sub controlul autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova.

‘În acelaşi timp, MAEIE a solicitat părţii ruse să se abţină de la deschiderea celor 27 de secţii de votare în localităţile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, inclusiv având în vedere imposibilitatea asigurării condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea scrutinului’, se mai arată în comunicat.

Radio Chişinău menţionează că Moscova a organizat în stânga Nistrului cel mai mare număr de secţii de votare deschise peste hotare la alegerile parlamentare.

Citește și : Italienii sunt de acord cu certificatul sanitar obligatoriu