DISTRIBUIȚI
Europa Libera

Liderii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Maia Sandu şi Andrei Năstase, au depus luni la Comisia Electorala Centrală (CEC) a Republicii Moldova actele necesare pentru înregistrarea Blocului electoral ACUM, cu care cele două formaţiuni intenţionează să participe la alegerile parlamentare din 24 februarie anul viitor. CEC va decide în termen de o săptămână dacă să înregistreze sau nu noua structură, informează Radio Chişinău, scrie Agerpres.

PAS şi PPDA, care şi-au făcut de mai mult timp publică intenţia de a participa în comun la alegerile parlamentare din februarie, au semnat duminică Acordul de constituire a Blocului electoral ACUM. Dacă va fi înregistrat, acesta va avea doi co-preşedinţi, care sunt liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi respectiv Andrei Nastase. Blocul va fi condus de un Consiliu politic, format din 8 membri, câte patru din partea fiecărui partid.


Citește și : Erdogan se declară hotărât să ‘se debaraseze’ de miliţiile kurde din nordul Siriei

De asemenea, Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Partidul Liberal (PLM) doresc să participe în comun cu Blocul ACUM la alegerile parlamentare, iar Partidul Unităţii Naţionale a anunţat că va susţine Blocul în scrutinul din 24 februarie.

Potrivit Codului electoral al Republicii Moldova, pragul de accedere în parlament pentru blocurile electorale este de 8%.

Citește și : Consilieri ai premierului May pregătesc un nou referendum privind Brexit