DISTRIBUIȚI
RTV.net

Republica Moldova le-a interzis intrarea tuturor cetăţenilor străini care vin cu avionul din orice ţară afectată de coronavirus, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Interdicţia a intrat în vigoare marţi, la trei zile după ce în Republica Moldova a fost raportat primul caz de infectare cu coronavirus.


Citeşte şi: Trump NU are nevoie să-şi facă testul anti-COVID-19

Anunţul a fost făcut luni seară de premierul Ion Chicu, care a spus că Republica Moldova nu poate interzice complet zborurile, dar că numai cetăţenilor moldoveni li se va permite să se îmbarce în avioanele care pleacă spre Republica Moldova din ţările unde a fost depistat noul virus.

Nu este clar deocamdată cum va fi implementată interdicţia, în contextul în care în peste 100 de ţări şi teritorii a fost raportat noul coronavirus, COVID-19, comentează Reuters.

Citeşte şi: SUA trimit în Portugalia bombardiere grele

Decizia a fost luată la sugestia de luni dimineaţă a preşedintelui Igor Dodon, relatează Europa Liberă din Republica Moldova pe site-ul său. ‘Nu putem permite ca Republica Moldova să devină zonă de tranzit (…). Dacă românii interzic zborurile spre România, ei toţi o să zboare la Chişinău şi de aici o să meargă cu maşina’, a spus Dodon la o conferinţă de presă.

Sâmbătă, în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19, la o femeie de 48 de ani care s-a întors din Italia cu avionul.