DISTRIBUIȚI
http://agora.md/

Efective de poliţişti şi carabinieri au început să se adune în spatele şi părţile laterale ale clădirii guvernului de la Chişinău, cu puţin timp înainte de Marea Adunare Centenară, programată să înceapă la orele 12:00. Între timp, oamenii care vor celebra 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România au început şi ei să vină în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), îmbrăcaţi în straie naţionale şi având asupra lor drapele tricolor, transmite Agora.md, potrivit agerpres.

Pregătirile forţelor de ordine au fost surprinse de un fotoreporter al publicaţiei citate, care informează că mai multe autobuze şi microbuze cu oameni ai legii pot fi văzute în zonă.

http://agora.md/

Citește și : Sute de mii de americani au manifestat împotriva armelor de foc

Organizatorii marşului au subliniat în repetate rânduri că manifestaţia va fi una paşnică. „Ştim că aţi auzit că ar putea fi provocări (…), ca s-ar putea repeta scenariul din 7 aprilie (2009). Toate acestea sunt falsuri, spuse pentru a stârni frica în societate şi pentru a vă împiedica să veniţi la cea mai mare manifestaţie unionistă. Unioniştii nu au fost niciodată agresivi, iar manifestaţiile noastre se desfăşoară întotdeauna în mod paşnic. Aşa va fi şi duminica aceasta – vom arăta întregii lumi că suntem o mişcare paşnică, ce doreşte revenirea acasă, în România Mare’, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei „UNIREA – ODIP’.

http://agora.md/

Radio Chişinău informează că încă şapte localităţi din Republica Moldova au votat sâmbătă, 24 martie, declaraţii simbolice de unire cu România, printre care oraşele Edineţ şi Străşeni, majorând numărul de localităţi semnatare la 140.

Citește și : Atac puternic al armatei israeliene în Gaza împotriva unor instalații militare ale Hamas