DISTRIBUIȚI
Stirile ProTV

În Republica Moldova a fost înregistrat primul deces din cauza maladiei COVID-19, a anunţat ministrul sănătăţii Viorica Dumbrăveanu în cadrul unui briefing, relatează joi Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 60 de ani, care suferea de diabet zaharat.


Citește și : Membrii guvernului polonez, testaţi negativ pentru coronavirus, ies din carantină

Portalul Deschide.md scrie că decesul a survenit marţi noaptea, în jurul orei 02:00, la Spitalul Clinic Republican. Este vorba despre cea de-a doua pacientă infectată cu COVID-19 şi care se întorsese recent din Italia.

Potrivit directorului Spitalului Republican, medicii au luptat timp de patru zile pentru a-i salva viaţa. Femeia s-a aflat la respiraţie artificială timp de 2 zile şi 2 nopţi, iar moartea a survenit în urma unui stop cardiac. Totodată, managerul instituţiei medicale a declarat – potrivit Deschide.md – că satul de unde este originară femeia decedată se află în carantină, iar numărul bolnavilor este în creştere în acea localitate.

Citește și : Macedonia de Nord amână alegerile legislative de pe 12 aprilie

Autorităţile din Republica Moldova au anunţat primul caz de testare pozitivă pentru coronavirus pe 7 martie, când o femeie de 48 de ani a revenit din Italia cu simptome. În cel de-al doilea caz este vorba de o femeie de aproximativ 60 de ani, care a revenit din Italia, după o vizită la o prietenă.

Ministrul sănătăţii a anunţat că 76 de persoane sunt suspectate de infectare cu virusul care provoacă maladia COVID-19, iar dintre acestea, 14 sunt copii.