DISTRIBUIȚI
CNN.com

Republica Dominicană a plasat luni capitala şi alte 14 provincii în stare de alertă în faţa ploilor torenţiale provocate de furtuna tropicală Beryl care vor începe să cadă de luni după-amiază, relatează EFE, conform agerpres.

Echipele de intervenţie şi serviciul meteo au informat că fenomenul va scădea în intensitate, aducând ploi de peste 100 de milimetri în unele zonele urbane.


Citește și : Puterea din România o debarcă pe șefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (AFP)

Directoarea Oficiului de meteorologie, Gloria Ceballos, a declarat la o conferinţă de presă că sunt aşteptate descărcări electrice şi rafale de vânt în provinciile din regiunea de sud-est.

Provinciile plasate în stare de alertă verde (minimă) sunt Distrito Nacional, Santo Domingo şi San Cristóbal (sud); La Vega, Hermanas Mirabal (nord); Maria Trinidad Sanchez, Duarte şi Sanchez Ramirez (nord-est); Bonao (centru); San Pedro de Macoris, Hato Mayor, El Seibo, La Altagracia şi La Romana (est) şi Monte Plata (sud-est).

Centrul Naţional pentru Uragane (CNH) din SUA a informat în ultimul său buletin de duminică, 21:00 GMT, că furtuna Beryl se îndrepta spre Insulele Barlovento cu 43 de kilometri pe oră şi că ar putea creşte în intensitatea la mijlocul săptămânii.

Uraganul Beryl şi-a pierdut din intensitate şi a fost retrogradat, sâmbătă, la nivel de furtună tropicală. Însă Beryl îşi continuă traiectoria spre sud putând aduce luni ploi abundente şi rafale de vânt luni în Insulele Virgine Americane şi vestul Puerto Rico, zone care nu şi-au revenit încă după efectele devastatoare ale uraganului Maria de anul trecut.

Citește și : Etiopia și Eritreea au semnat PACEA

Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane se află sub atenţionare de inundaţii, în vigoare începând de duminică până luni seara, a informat pe Twitter Serviciului Naţional de Meteorologie San Juan. Avertizări de furtună tropicală au fost emise, de asemenea, în Dominica şi Guadelupa.

Guvernatorul din Puerto Rico, Ricardo Rossello, a convocat duminică o întâlnire a Cabinetului la care au participat experţi în meteorologie în vederea pregătirii pentru sosirea furtunii Beryl.