DISTRIBUIȚI
Web24 News

Republica Cehă, una dintre ţările din Europa cele mai afectate de cel de-al doilea val de coronavirus, va impune de miercuri teste rapide săptămânale pentru toţi rezidenţii şi personalul din căminele de bătrâni pentru a detecta din timp cazurile de COVID-19, relatează EFE, potrivit agerpres

Cehia a înregistrat în ultimele 24 de ore 12.088 de cazuri, o scădere cu 23% faţă de cifrele de săptămâna trecută, potrivit Ministerului Sănătăţii.


Citește și : Alegerile din SUA ar putea avea cei mai mulţi votanţi din ultimul secol

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 362.985 în această ţară cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, în timp ce bilanţul deceselor a urcat la 3.913.

Cehia, a doua ţară ca rată de contagieri din Uniunea Europeană cu 1.586 de la 100.000 de locuitori, a impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii – între orele 21:00 seara şi 05:00 dimineaţa – alături de închiderea şcolilor, barurilor, restaurantelor şi centrelor de agrement.

După ce a respins definitiv un plan de testare în masă a întregii populaţii, Cehia a impus de miercuri realizarea de teste pentru COVID-19 tuturor rezidenţilor şi personalului din căminele de bătrâni şi din centrele sociale care pun la dispoziţie paturi.

Citește și : PRIMA ţară din Africa care vrea să-şi deschidă ambasadă la Ierusalim

Toate aceste centre vor trebui să realizeze, între 4 şi 9 noiembrie, primul test PCR care va ajuta la identificarea focarelor şi va permite izolarea cazurilor pozitive de celelalte, a informat ministrul ceh al sănătăţii, Jan Blatny.

Ulterior, respectivele centre vor fi obligate să realizeze săptămânal aceste teste, a subliniat ministrul sănătăţii.