DISTRIBUIȚI
Deschide.md

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a comentat, în deschiderea şedinţei de miercuri a guvernului, decizia Judecătoriei Chişinău de a invalida rezultatele alegerilor locale, informează IPN şi Timpul.md, potrivit agerpres.

„Decizia ridică multe semne de întrebare, apar diverse speculaţii, care nu sunt în favoarea actualei guvernări’, a declarat Pavel Filip. „Cui foloseşte nevalidarea rezultatelor alegerilor locale din capitală într-un moment când se anunţau mai multe reuşite pentru Republica Moldova, atât pe dimensiunea politică, cât şi pe cea financiara? E vorba despre sume mari (de asistenţă externă)”, a subliniat Filip.


Citește și : Slovacia amână decizia de înlocuire a avionelor sale de vânătoare de producţie rusească

„Avem doar jumătate de an până la alegeri. E ultimul lucru pe care ni l-am dori’, a spus Pavel Filip, citat de IPN.

Marţi seara, în jurul orelor 22:00, Judecătoria municipiului Chişinău a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, desfăşurate în două tururi, pe 20 mai şi 3 iunie, iar în consecinţă mandatul lui Andrei Năstase, câştigătorul scrutinului, nu a fost validat. Apărarea primarului ales Andrei Năstase a contestat decizia la Curtea de Apel.

Citește și : Reacţia premierului britanic la situaţia copiilor de migranţi din SUA: ‘Profund şocantă’