DISTRIBUIȚI
timesofisrael.com

Israelul a anunţat joi dimineaţă închiderea punctelor de trecere a frontierei cu Fâşia Gaza, ca răspuns la atacurile cotidiene cu rachete lansate dinspre enclava palestiniană după anunţul preşedintelui american Donald Trump privind recunoaşterea oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Aviaţia israeliană a lovit joi dimineaţă trei obiective ale mişcării islamiste Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza, după ce dinspre enclava palestiniană au fost trase noi rachete către sudul Israelului. Printre obiectivele palestiniene lovite se află o tabără de antrenament şi depozite de muniţii ale Hamas.


Citeşte şi: ATAC terorist la Mogadishu. Cel puţin 15 oameni au murit

Două dintre rachetele trase de palestinieni au fost interceptate de sistemul antirachetă israelian ‘Domul de fier’.

Armata israeliană a menţionat într-o declaraţie că ‘după evaluările privind securitatea’, punctele de trecere de la Kerem Shalom, principala cale de intrarea a bunurilor în Fâşia Gaza, şi Erez vor fi închise începând de joi, fără a menţiona cât va dura această măsură.

Aproximativ 15 rachete au fosta trase către sudul Israelului după anunţul făcut de Donald Trump la 6 decembrie. Niciunul dintre proiectile nu a cauzat rănirea gravă a vreunei persoane sau pagube semnificative.

La 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel. Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creştină, mozaică şi musulmană, n.r.) şi că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală.