DISTRIBUIȚI
Israel Hayom

Un tir de proiectil, în noaptea de duminică spre luni, din Liban către Israel, a condus la tiruri de represalii israeliene către vecinul libanez, anunţă luni armata israeliană, relatează AFP, scrie news.ro.  

”Un proiectil a fost tras din Liban către teritoriul israelian”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, precizând că artileria israeliană a tras, ca represalii, ”către punctul de lansare” a proiectilului.


Citește și :  Macron pe primul loc în scrutinul prezidenţal din Franţa (sondaje)

Proiectilul tras din Liban a căzut pe un teren, în apropiere de kibuţul Matzuva, în nordul Israelului, fără să facă victime, potrivit armatei.

Tirul nu a fost revendicat imediat.

Potrivit agenţiei oficiale de presă libaneză ANI, proiectilul a fost tras de către ”necunoscuţi”.

Armata libaneză s-a desfăşurat de-a lungul litoralului, în sud, potrivit ANI, iar calmul a revenit în zonă.

Armata israeliană a mai tras în vară către Liban, o ripostă în urma unor tiruri pe teritorul israelian revendicate de către mişcarea şiită libaneză Hezbollah.

Tiruri de obuze către Israel, dinspre Liban, au avut loc anterior în mai, în timpul Războiului de 11 zile între mişcarea palestiniană Hamas şi Israel, în Fâşia Gaza.

Citește și : Ucraina acuză Rusia de lipsa de coridoare umanitare din oraşul-port Mariupol

 

În 2006, ultima mare confruntare armată între Israel şi Hezbollah s-a soldat cu peste 1.200 de morţi de partea libaneză, majoritatea civili, şi 160 de moeţri de partea israeliană, majoritatea militari.

Israelul şi Libanul se află tehnic în stare de război, în urma unei serii de conflicte, iar Forţa Interimară ONU (FINUL) este desfăşurată în sudul Libanului, într-o zonă-tampon între cele două ţări.