DISTRIBUIȚI

Replici seismice puternice continuă să aibă loc în Puerto Rico după ultimul cutremur de 5,2 grade înregistrat vineri, care a stârnit din nou panica în insula caraibiană, după seismul major de 6,6 grade produs marţi care a provocat moartea unei persoane, pagube la sute de locuinţe şi a obligat peste 2.000 de persoane să se instaleze în adăposturi, relatează EFE, potrivit agerpres.

Biroul pentru seismologie Red Sismica din Puerto Rico a informat că vineri la 22:50 ora locală (sâmbătă 02:50 GMT) s-a înregistrat o replică de 4,8 grade la o adâncime de 4 kilometri.


Citește și : Sultanul Omanului a încetat din viață, după o domnie de 50 de ani

Seismul s-a situat la 7 kilometri sud de municipiul Guayanilla, la 11 kilometri sud-est de Yauco şi la 21 de kilometri sud-vest de Ponce.

Nu a fost emis avertisment de tsunami pentru Puerto Rico şi Insulele Virgene.

Acest seism a fost urmat la 23:31 ora locală vineri ( sâmbătă 3:31 GMT) de o altă replică cu magnitudinea 3,6 grade.

Ultima dintre replici s-a produs la 00:08 ora locală sâmbătă (4:08 GMT) cu magnitudinea de 4 grade.

Niciuna dintre replicile din ultimele ore nu a provocat pagube de proporţii, însă creşte îngrijorarea în rândul a mii de persoane, care de marţi trăiesc pe stradă de teama unui nou cutremur major sau în sălile de sport oferite ca adăposturi.

Citește și : Iranul RECUNOAȘTE că a doborât ‘dintr-o eroare’ avionul ucrainean

Cutremurul de vineri cu magnitudinea 5,2 grade s-a simţit în întreaga insulă şi a stârnit panică în rândul populaţiei.

Locuitorii din Puerto Rico au postat pe reţelele de socializare imagini cu stâlpi de electricitate căzuţi şi crăpături apărute în unele ziduri.