DISTRIBUIȚI
France 24

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, aflat duminică la Paris, a afirmat că nu ia ”lecţii de moralitate” de la preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, după ce liderul de la Ankara a criticat Israelul în weekend, relatează Reuters şi AFP. 

”Domnul Erdogan a atacat Israelul. Nu obişnuiesc să iau lecţii de moralitate de la un lider care bombardează sate de kurzi în ţara sa, Turcia, care bagă la închisoare jurnalişti, ajută Iranul să evite sancţiunile internaţionale şi îi ajută pe terorişti, inclusiv în Gaza, să ucidă oameni nevinovaţi”, a declarat Netanyahu într-o conferinţă de presă cu preşedintele francez, Emmanuel Macron.


Reacţia lui Netanyahu surveine după ce Erdogan a calificat duminică Israelul drept ”stat terorist” care ”omoară copii”, adăugând că ”va lupta prin toate mijloacele” împotriva recunoaşterii de către SUA a Ierusalimului drept capitala statului evreu.

”Palestina este o victimă inocentă (…), în ce priveşte Israelul, acesta este un stat terorist, da, terorist !”, a declarat Erdogan într-un discurs incendiar la Sivas (centru). ”Nu vom abandona Ierusalimul la bunul plac al unui stat care omoară copii”, a adăugat Erdogan.