DISTRIBUIȚI
NAFTA

Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, şi preşedintele american, Donald Trump, au avut o discuţie „constructivă” luni, după anunţul unei înţelegeri între SUA şi Mexic privind renegocierea Acordului Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA), a anunţat cabinetul liderului de la Ottawa, citat de AFP, potrivit agerpres.

„Prim-ministrul a avut astăzi o discuţie constructivă cu preşedintele Trump pe tema Acordului Nord-American de Comerţ Liber”, a indicat biroul lui Trudeau, într-un comunicat.


Citește și: În sfârșit, s-a aflat unde și cu cine și-a petrecut Vladimir Putin vacanța de vară

Cei doi au primit „favorabil progresele realizate în cadrul discuţiilor cu Mexicul şi aşteaptă cu interes ca echipele lor să continue negocierile în această săptămână pentru a le finaliza cu succes”, arată sursa citată.

Donald Trump a anunţat luni din Biroul Oval încheierea unui „foarte bun acord” comercial cu Mexicul în cadrul revizuirii NAFTA, tratat ce leagă Mexico, Ottawa şi Washington din 1994.

Canada trebuie acum să revină la masa negocierilor, mai notează AFP, iar imediat după acest anunţ, şefa diplomaţiei canadiene, Chrystia Freeland, a precizat că se va întoarce marţi la Washington „pentru a continua negocierile”, în derulare de un an, întrerupându-şi un turneu diplomatic abia început în Europa. 

Citește și: Demisie surprinzătoare în guvernul francez. Unul dintre cei mai populari miniștri a renunțat la funcție