DISTRIBUIȚI
Reuters

Renault şi Nissan ar putea anunţa în următoarele zile rezultatul discuţiilor privind viitorul alianţei lor, a anunţat joi publicaţia franceză Les Echos, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Cei doi producători auto ar putea face un anunţ în 7 decembrie, deşi până acum nu s-a semnat nimic, a informat publicaţia franceză.


Citeşte şi: TERMINATOR devine realitate! Poliţia din San Francisco vrea să autorizeze foloseasirea roboţilor-ucigaşi – Black News

Joi, directorul general al Nissan, Makoto Uchida, a afirmat că este „extrem de încrezător” că producătorul auto nipon şi-ar putea întări parteneriatul cu Renault, dar a refuzat să comenteze în legătură cu probabilitatea ca firmele să anunţe luna aceasta o alianţă restructurată.

„Renault are o direcţie pe care trebuie să ia. Nissan are o direcţie pe care trebuie să ia. Şi, în acest context, discuţiile noastre se concentrează pe zonele unde putem face fiecare companie mai puternică. Acesta este centrul discuţiilor pe care aştept cu nerăbdare să le continuăm”, a declarat Uchida pentru Reuters.

„Zona centrală a discuţiilor o reprezintă modul în care putem spori competitivitatea”, a explicat şeful Nissan, stând în faţa modelului electric Ariya.

Uchida se aşteaptă ca vânzările auto globale în 2023 să fie din nou sub nivelul din 2019, din cauza riscurilor legate de recesiune, a preţului ridicat record al automobilelor şi al perturbărilor din lanţurile de aprovizionare.

Citeşte şi: Zelenski anunţă limitarea activităţilor organizaţiilor religioase afiliate Moscovei

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 43% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault – Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile. Renault ar dori ca Nissan să investească în viitoarea sa divizie de vehicule electrice, în timp ce Nissan vrea ca Renault să îşi reducă participaţia pe care o deţine la constructorul nipon, de la 43% până la 15%.

Luna aceasta, Renault a anunţat reorganizarea afacerii sale. Producătorul auto francez şi grupul chinez Geely au ajuns la un acord privind lansarea unei societăţi mixte, deţinute în mod egal, care va furniza motoare pe combustie şi tehnologie hibridă brandurilor pe care le deţin, precum şi altor companii auto. De asemenea, Renault intenţionează anul viitor să listeze divizia specializată pe producţia de vehicule electrice.