DISTRIBUIȚI
Offshore Energy Today

Un membru al echipajului remorcherului sub pavilion luxemburghez Bourbon Rhode scufundat joi în Oceanul Atlantic a fost găsit mort, iar operaţiunile de căutare a celor zece marinari daţi dispăruţi continuă, a informat luni proprietarul navei, transmite AFP, scrie agerpres.

‘Trupul marinarului dispărut a fost reperat de avioane participante la căutări şi a putut fi recuperat de una din cele cinci nave venite să acorde asistenţă’, a comunicat Bourbon, grup de servicii pentru industria petrolieră.


Citește și : Orban: Ungaria va RĂMÂNE membră a Uniunii Europene

Remorcherul Bourbon Rhode, cu 14 membri de echipaj, s-a scufundat joi în Oceanul Atlantic după ce a luat apă la bord în timp ce se afla în apropierea uraganului Lorenzo, la 1.200 mile marine (2.222 km) de insula Martinica, din Antilele Franceze.

Trei marinari, dintre care doi ucraineni, au fost găsiţi sâmbătă într-o barcă de salvare de echipele de căutare.

‘Operaţiunile de salvare continuă pentru găsirea celorlalţi membri ai echipajului, importante mijloace de căutare, maritime şi aeriene, fiind desfăşurate de autorităţile franceze şi americane’, a mai indicat grupul Bourbon.

Citește și : Distrugerea Israelului ‘nu mai este un vis, ci un obiectiv la îndemână’, amenință comandatul şef al Gardienilor Revoluţiei

Pe lângă cele cinci nave comerciale redirecţionate în zonă, un avion Falcon 50 al marinei franceze şi un avion american al National Hurricane Center (NHC), la operaţiunile de căutare urmau să mai participe luni o fregată de supraveghere franceză şi elicopterul din dotarea sa.