DISTRIBUIȚI
Radio Chisinau

Premierul georgian Gheorghi Kvirikaşvili (foto) a iniţiat luni o remaniere guvernamentală ce implică suspendarea mai multor ministere, în scopul reducerii costurilor de funcţionare a guvernului, informează AFP, potrivit agerpres.

‘A venit vremea să schimbăm structurile guvernului, pentru a forma un aparat de stat mai eficient, pentru a reduce birocraţia şi cheltuielile administrative’, a declarat şeful guvernului de la Tbilisi în cadrul unei conferinţe de presă.


Creşte şi: Creşte bilanţul victimelor în cutremurul din Orientul Mijilociu. Peste 300 de morţi şi 2500 de răniţi

Numărul total al ministerelor ar urma să scadă de la 18 la 14, a precizat el.

Ministrul de finanţe Dmitri Kumsişvili va deveni ministru al economiei, predecesorul său în acest post, Gheorghi Gaharia, va prelua postul de ministru de interne, iar directorul companiei georgiene a căilor ferate, Mamuka Bahtadze, va deveni ministru al finanţelor.

Această remaniere implică demisia întregului cabinet guvernamental şi un nou vot de încredere în parlament, dominat de partidul ‘Visul georgian’, condus de Kvirikaşvili.

Citeşte şi: Consulatul american din Hong Kong a fost ÎNCHIS. Autorităţile au descoperit o pudră albă necunoscută

Acesta se află sub focul criticilor, din cauza majorării cheltuielilor de stat şi ceea ce opoziţia consideră a fi o irosire a banului public.

‘Schimbările propuse nu au niciun sens, pentru că nu va exista o reducere a cheltuielilor administrative în bugetul care tocmai a fost adoptat’, a declarat pentru AFP un lider al partidului de opoziţie ‘Georgia europeană’.

‘Birocraţia a crescut cu 10% în ultimii cinci ani, iar cheltuielile cresc fără încetare’, a adăugat el.