DISTRIBUIȚI
YouTube

Premierul socialist portughez Antonio Costa a anunţat duminică o remaniere guvernamentală care l-a vizat, între alţii, pe ministrul infrastructurii, pentru ca Pedro Marques, care deţinea această funcţie, să-şi poată prelua rolul de cap de listă al Partidului Socialist în vederea alegerilor europene din mai, informează AFP, potrivit agerpres.

Remanierea are loc după ce sâmbătă seara Pedro Marques a fost desemnat cap de listă al Partidului Socialist pentru alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European.


Citește și: Mai mulți europarlamentari se plâng că n-au fost lăsați să intre în Venezuela

Alături de Marques, şi-a încetat funcţia în guvern şi Maria Manuel Leitao Marques, ministru pentru preşedinţie, iar la propunerea premierului Costa preşedintele ţării, Marcelo Rebelo de Sousa, a decis să numească miniştri trei foşti secretari de stat, se precizează într-un comunicat al preşedinţiei portugheze.

Noii miniştri – Pedro Nuno Santos, la infrastructură, Mariana Guimaraes Vieira, la preşedinţie, şi Angelo Nelson Rosario de Sous, la planificare – îşi vor prelua funcţiile luni după-amiaza.

Citește și: SUA își deschid un centru medical militar în Emiratele Arabe Unite

Miercuri, cu circa opt luni înainte de următoarele alegeri legislative, executivul socialist de la Lisabona va fi confruntat cu o moţiune de cenzură depusă de o mică formaţiune de dreapta, CDS, care însă cel mai probabil nu va prezenta probleme pentru majoritatea de stânga.

CDS, care are 18 deputaţi din totalul de 230, este la a doua moţiune de cenzură împotriva guvernului, pe care îl acuză că este „incapabil să găsească soluţii pentru ţară” şi că acţionează doar în scopuri electorale.