DISTRIBUIȚI

Pe măsură ce tot mai mulţi oameni îşi reiau călătoriile şi intenţionează să meargă în vacanţă, retailerii şi producătorii de bunuri de consum, precum lanţul de magazine Target şi producătorul de cosmetice Coty, profită de pe urma creşterii vânzărilor de valize şi a cheltuielilor în aeroporturi, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Magazinele de tip duty-free şi producătorii de articole care au legătură cu călătoriile, cum sunt valizele, au văzut cum vânzările lor au avut de suferit în urma restricţiilor impuse din cauza COVID-19 la nivel global. Acum însă călătoriile în scop de afaceri s-au reluat astfel că transportatorul aerian United Airlines a prognozat că va înregistra cele mai mari venituri trimestriale din istoria sa.


Citeşte şi: Coreea de Nord se pregăteşte să facă un test nuclear chiar în timpul vizitei lui Biden în regiune – Black News

Lanţul american de magazine cu preţuri reduse Target Corp a anunţat zilele trecute că vânzările de valize au crescut cu 50% în primul trimestru din 2022. „Vedem cum clienţi care anul trecut erau interesaţi să cumpere televizoare, acum încep să se intereseze de valize pentru că se pregătesc să călătorească”, a declarat directorul general de la Target, Brian Cornell.

La rândul său, producătorul de valize Samsonite International S.A., care deţine mărcile Tumi şi American Tourister, a anunţat şi el că vânzările sale trimestriale au crescut cu 75% în ritm anual.

Un număr mai mare de călători care trec prin aeroporturi înseamnă o veste bună şi pentru produsele care se vând la magazinele din aeroporturi, precum parfumuri, băuturi şi cosmetice.

În cazul aeroporturilor din SUA, numărul de călători care au trecut prin punctele de control TSA în ultimele şapte zile a fost, în medie, cu 36,33% mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

Citeşte şi: Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit cu Anthony Blinken la New York – Black News

„La nivel global, oamenii cumpără astăzi parfumuri mai mult ca niciodată. Toţi indicatorii sunt peste 2020-2019”, declara la începutul acestei luni directorul general de la Coty, Sue Nabi, adăugând că producătorul de cosmetice se aşteaptă ca tendinţa să continue.

Producătorii de ţigări Imperial Brands şi Philip Morris International au anunţat şi ei că încep să vadă o revenire a vânzărilor la magazinele duty-free din aeroporturile din întreaga lume, inclusiv cele din Europa şi Orientul Mijlociu.