DISTRIBUIȚI
ZdG

Consiliul Regional Zaporijie a anunţat, luni, că regiunea ”se pregăteşte pentru apărare”, pe fondul avertismentelor că forţele ruse pregătesc o ofensivă în partea central-sudică a Ucrainei, relatează CNN , scrie news.ro

”Inamicul se pregăteşte de ofensivă. Trupele ruse ocupante au adunat o mulţime de echipamente şi personal pe secţiunea liniei frontului Velyka Novosilka – Novofedorivka – Malinikva. Inamicul încearcă să se deplaseze în direcţia Zaporijie, dar fără succes. Amplasarea forţelor pe front nu s-a schimbat”, se menţionează în comunicatul consiliului regional.


Citește și :  Macron pe primul loc în scrutinul prezidenţal din Franţa (sondaje)

Oraşul Zaporijie reprezintă un punct-cheie pentru persoanele care decid să părăsească oraşul asediat Mariupol şi zonele deţinute de ruşi din sudul Ucrainei.

Consiliul a mai precizat că o coloană de evacuare a plecat din Zaporijie către Mariupol, însă comunicarea a fost pierdută la mai puţin de 25 de kilometri de oraşul Manhush, la vest de Mariupol.

Organizarea coloanelor de evacuare a fost îngreunată de lupte active şi au rămas frecvent blocate ţinut la punctele de control ruseşti.

”Zaporijie se pregăteşte pentru apărare”, se mai adaugă în comunicat.

Citește și : Ucraina acuză Rusia de lipsa de coridoare umanitare din oraşul-port Mariupol