DISTRIBUIȚI

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii contribuie cu „milioane de lire sterline” din averea ei la echipa care asigură asistenţă juridică unuia dintre fiii săi, prinţul Andrew, acuzat de abuzuri sexuale în SUA, a informat sâmbătă cotidianul The Daily Telegraph, citat de EFE şi ştiripesurse.ro.

Săptămâna trecută, ducele de York şi-a mărit echipa de avocaţi, angajând-o pe avocata Melissa Lerner, care i se alătură lui Andrew Brettler în acţiunea civilă privind abuzuri sexuale introdusă în august de americanca Virginia Giuffre la un tribunal din New York.


La începutul anului trecut, suveranul britanic a acceptat să plătească apărarea fiului său cu fonduri provenind din ducatul ei, Lancaster, care au crescut recent de la 1,5 milioane de lire (1,75 milioane de euro) la 23 de milioane de lire (26,9 milioane de euro).

Potrivit unor surse de la Casa Regală citate de The Daily Telegraph, se aşteaptă ca onorariile avocaţilor să fie de ordinul milioanelor, într-un proces care se va prelungi luni sau chiar ani şi care s-ar putea încheia cu o înţelegere financiară care ar creşte şi mai mult costul final.

Un tribunal din New York i-a fixat prinţului Andrew un termen până la 29 octombrie ca să răspundă denunţului de abuzuri sexuale prezentat de Virginia Giuffre. În acţiunea sa civilă, femeia afirmă că atunci când avea 17 ani a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew, la ordinele lui Jeffrey Epstein – acuzat că a coordonat o reţea de trafic sexual cu minore implicând personalităţi importante din lumea afacerilor şi a politicii -, şi ale „locotenentului” lui, Ghislaine Maxwell.

În august 2019, Epstein s-a sinucis în celula sa la scurt timp după ce a fost arestat, la New York, în timp ce Maxwell rămâne în închisoare într-un alt centru penitenciar din New York, sub acuzaţia că l-a ajutat pe omul de afaceri să recruteze minore pentru activităţile de trafic sexual.