DISTRIBUIȚI

Regina Margareta a II-a a Danemarcei s-a întâlnit cu zeci de lideri din toată lumea, de-a lungul celor 51 de ani de când a devenit suverană, dar spune că nu va uita niciodată întâlnirea ei cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează vineri dpa, potrivit agerpres

Regina în vârstă acum de 82 de ani l-a întâlnit pe Putin în timpul unei vizite de stat în Rusia, în 2011, şi din nou în 2014, la comemorarea a 70 de ani de la debarcarea aliaţilor din Normandia în al doilea război mondial.


Citește și : Kievul rămâne ferm: Rusia trebuie să-şi retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei înainte să înceapă negocierile

Într-un interviu acordat săptămânalului danez Weekendavisen, publicat vineri, Margareta a II-a mărturiseşte că s-a gândit că Putin nu este un om plăcut şi că a fost frapată în special de o anumită trăsătură a acestuia.

„N-am mai văzut ochi atât de reci în viaţa mea”, a spus regina.

Suverana daneză a mai declarat pentru aceeaşi publicaţie că urmăreşte îndeaproape ştirile despre Ucraina şi că a fost uluită de rezilienţa ucrainenilor.

Ea l-a descris pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski drept „omul potrivit în momentul potrivit” şi a salutat răspunsul Europei, inclusiv livrarea de tancuri de luptă Leopard Kievului. „Putin credea că poate destrăma întreaga Europa, dar ne-a făcut să ne solidarizăm”, a spus regina.

Citește și : Moscova confirmă numirile recente în fruntea districtelor militare ale Federaţiei Ruse