DISTRIBUIȚI
Evening Standard

Regina Elizabeth a II-a ar refuza să se opereze la genunchi, în ciuda unor dureri severe, din cauza faptului că perioada de convalescență ar dura prea mult și ar avea consecințe asupra angajamentelor sale oficiale, potrivit voici.fr, transmite şi mediafax.

Informația a fost făcută publică de ziarele britanice The Daily Mail și The Sun, care citează surse din anturajul reginei.


Citeşte şi: Evadare ca-n filme dintr-o închisoare franceză. Infractorii au folosit un elicopter

Săptămâna trecută, biroul de presă de la palatul Buckingham din Londra, reședința oficială a acesteia, a anunțat că regina Elizabeth a II-a „se simte rău” și că va absenta de la un eveniment programat pe 28 iunie, la catedrala St. Paul din Londra, pentru a marca a 200-a aniversare a Ordinului Sfântului Mihai și al Sfântului Gheorghe. Ulterior, biroul de presă a anunțat că starea de sănătate a reginei nu este una îngrijorătoare și că nu a fost nevoie de intervenția unui medic.

Trei zile mai târziu, cotidianul britanic The Daily Mail a scris că regina refuză să fie supusă unei intervenții chirurgicale la genunchi, pentru că perioada de convalescență ar fi prea lungă.

„Oamenii din generația ei, a prințului (consort, n.r.) Philip și a ei, înfruntă problemele și merg înainte. Majestății sale nu îi place să facă valuri”, a declarat sursa citată.

În luna aprilie, prințul Philip, în vârstă de 96 de ani, a fost operat la un șold.

În 2013, regina Elizabeth a stat internată în spital, după ce a fost diagnosticată cu o gastroenterită. De asemenea, în luna mai, regina Elizabeth a fost supusă unei intervenții chirurgicale oftamologice, pentru a trata o cataractă, operația fiind un succes.

Citeşte şi: Un american a atacat cu cuţitul mai mulţi refugiaţi. Cel puţin nouă oameni au fost răniţi – FOTO

La 92 de ani, regina Elizabeth a II-a este o persoană foarte activă, în 2018 având prevăzute peste 200 de angajamente oficiale.

Regina Elizabeth este cel mai în vârstă monarh din lume.

În septembrie 2015, regina Elizabeth a II-a, care a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, într-o perioadă în care Marea Britanie nu îşi revenise încă de pe urma distrugerilor produse de Al Doilea Război Mondial, a intrat în istorie, devenind monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria regatului britanic.