DISTRIBUIȚI

Regina Elizabeth a Marii Britanii a început să facă aranjamentele necesare pentru ca prințul Charles să devină prinț regent peste trei ani, când aceasta va împlini vârsta de 95 de ani, a declarat Robert Jobson, expert în chestiuni regale, relatează publicația Daily Mail, potrivit Mediafax.ro.

Conform lui Jobson, decizia reginei de a preda conducerea fiului său înainte ca aceasta să moară are scopul de a „sprijini instituția monarhică”.


Citește și : Putin avertizează asupra ‘consecinţelor grave’ ale sciziunii între Bisericile Ortodoxe

„În cazul în care regina va muri sau se va îmbolnăvi, dorește să se asigure că moștenitorul său este pregătit să preia conducerea”, a declarat Jobson.

Astfel, începând cu anul 2012, prințul Charles va deveni prinț regent până la moartea reginei, când va fi încoronat rege.

Prințul Charles a preluat în ultimii ani multe dintre îndatoririle reginei, în special vizitele acesteia peste mări. De asemenea, prințul lucrează 14 ore pe zi și onorează peste 600 de angajamente pe an.

Regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 92 de ani, este cel mai în vârstă monarh din lume.

În septembrie 2015, regina Elizabeth a II-a, care a urcat pe tron în anul 1952, la vârsta de 25 de ani, într-o perioadă în care Marea Britanie nu îşi revenise încă de pe urma distrugerilor produse de Al Doilea Război Mondial, a intrat în istorie, devenind monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria regatului britanic.

Citește și : Papa Francisc: Corpul uman „nu este obiect al plăcerii”