DISTRIBUIȚI

Oficialii britanici au reactivat un plan de urgență din timpul Războiului Rece ce prevede ca familia regală, inclusiv regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, să fie evacuată din Londra în cazul izbucnirii unor revolte dacă Regatul Unit părăsește UE într-un mod dezordonat, relatează presa locală, scrie mediafax.

„Aceste planuri de evacuare de urgență au existat încă din timpul Războiului Rece, dar acum au fost reactivate în cazul unor tulburări civile în urma unui Brexit fără un acord”, a relatat publicația Sunday Times, citând o sursă anonimă din cadrul Guvernului de la Londra.


Citește și : Asociaţia Mondială a Operatorilor în Comunicare Mobilă pune la cale mazilirea Huawei

Totodată, publicația Mail on Sunady, a relatat, de asemenea, că planurile de urgență prevăd mutarea familiei regale, inclusiv a reginei Elizabeth a II-a a, în locații sigure, departe de Londra.

Reprezentanți ai mediului de afaceri din Marea Britanie au avertizat că rețeaua de aprovizionare ar putea fi perturbată de noile proceduri vamale, existând inclusiv riscul unei penurii de alimente și medicamente.

Citește și : „Vestele galbene” au apărut și în Germania! Oamenii protestează împotriva interzicerii motoarelor diesel

Pe de altă parte, parlamentarul conservator Jacob Rees-Mogg, un susținător marcant al Brexit, a declarat pentru Mail on Sunday că aceste planuri indică o panică nefondată a oficialilor în legătură cu un Brexit fără acord, menționând că membrii familiei regale au rămas la Londra chiar și în timpul bombardamentelor germane din cursul celui de-al Doilea Război Mondial.