DISTRIBUIȚI
bbc

Regina Elisabeta a II-a a transmis noii republici Barbados „cele mai calde urări de bine pentru fericire, pace şi prosperitate în viitor” în timp ce îşi sărbătoreşte această „zi importantă”, relatează marţi DPA, potrivit agerpres.

Într-un mesaj către noul preşedinte al statului insular din Caraibe şi cetăţenii săi, Sandra Mason, regina Marii Britanii şi Irlandei de Nord a lăudat naţiunea, care are un „loc special” în inima ei, pentru „cultura sa vibrantă, priceperea în sport şi frumuseţea naturală”.


Citeşte şi: Renovarea de la Notre Dame transformă catedrala într-un ‘parc Disney al TREZIRII’ – Black News

Barbados a devenit republică în timpul unei ceremonii la care au participat principalele figuri din ţară, printre care prim-ministrul Mia Mottley şi superstarul Rihanna, cu prinţul de Wales Charles ţinând un discurs în care a evidenţiat legăturile durabile dintre Barbados şi Regatul Unit.

Regina a spus în mesajul ei: „Cu această ocazie importantă şi asumarea funcţiei ca prim preşedinte al Barbadosului, vă felicit pe dumneavoastră şi pe toţi barbadienii”.

„Am vizitat prima oară frumoasa dumneavoastră ţară în ajunul independenţei la începutul anului 1966 şi sunt foarte mulţumită că fiul meu este astăzi cu dumneavoastră”.

„De atunci, oamenii din Barbados au ocupat un loc special în inima mea; este o ţară mândră de cultura sa vibrantă, priceperea sportivă şi frumuseţea naturală, ce atrage vizitatori din întreaga lume, inclusiv mulţi din Regatul Unit”.

„Este de asemenea o sursă de mare satisfacţie faptul că Barbados rămâne un participant activ în cadrul Commonwealth-ului şi aştept cu nerăbdare să continuăm prietenia dintre cele două ţări şi popoare ale noastre”, a mai spus Elisabeta a II-a.

Citeşte şi: Deputaţii francezi permit participarea Taiwanului la organizaţiile internaţionale – Black News

Regina a fost şeful statului în Barbados de când a devenit independent în 1966.

Chestiunea de a deveni republică a fost discutata la nivel naţional multe decenii înainte ca prim-ministrul Mia Mottley să facă pasul istoric anul trecut.

Barbados a fost una dintre ţările unde regina era şef de stat – care sunt acum în număr de 15 şi în regiunea Caraibe includ Antigua şi Barbuda, Bahamas, Belize, Grenada, Jamaica, Saint Kitts şi Nevis, Saint Lucia şi Saint Vincent.