DISTRIBUIȚI
Gala

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anulat petrecerile anuale pe care le organizează în fiecare primăvară în grădinile Palatului Buckingham şi va părăsi Londra mai devreme decât o făcea de obicei în aceasta parte a anului, urmând să se retragă timp de câteva săptămâni la Castelul Windsor, aflat la o distanţă 40 de kilometri de capitala ţării, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat marţi biroul de presă de la Palatul Buckingham, citat de AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Suverana britanică, în vârstă de 93 de ani, va participa totuşi la câteva mici evenimente oficiale programate la Palatul Buckingham în următoarele zile, înainte de a se muta la Castelul Windsor în cursul zilei de joi – cu o săptămână mai devreme decât era prevăzut iniţial în agenda sa de lucru.


Citește și : Membrii guvernului polonez, testaţi negativ pentru coronavirus, ies din carantină

Regina Elisabeta a II-a va rămâne la Castelul Windsor până după Paşte, a precizat biroul de presă de la Palatul Buckingham.

„Ca măsură de precauţie şi din motive practice în circumstanţele actuale, un anumit număr de modificări au fost aduse în agenda de lucru a reginei”, precizează comunicatul oficial al casei regale.

Suverana britanică a anunţat deja vineri amânarea mai multor angajamente publice programate pentru săptămânile viitoare din cauza pandemiei cauzate de noul tip de coronavirus.

„După o consultare cu medicul familiei regale şi cu Guvernul, mai multe evenimente publice cu o participare amplă a publicului şi la care urmau să participe regina şi alţi membri ai familiei regale, programate în lunile următoare, vor fi anulate sau amânate”, precizează acelaşi comunicat oficial.

Modificări suplimentare ale agendei de lucru a reginei Elisabeta a II-a au fost anunţate marţi de Guvernul britanic, la o zi după anunţarea unor măsuri mai stricte, precum limitarea contactelor între oameni şi a deplasărilor „non-esenţiale”.

Audienţele prevăzute pentru această săptămână la Palatul Buckingham vor fi menţinute, însă posibilitatea de a le continua şi după acest interval de timp va fi examinată în zilele următoare.

Citește și : Macedonia de Nord amână alegerile legislative de pe 12 aprilie

Printre evenimentele regale anulate se află slujba din Joia Mare organizată la Capela St. Georges de pe domeniul Castelului Windsor, ce ar fi trebuit să aibă loc în aprilie, şi trei petreceri programate în grădinile Palatului Buckingham în luna mai, precizează Reuters.

Menţinerea vizitei de stat pe care împăratul Naruhito al Japoniei şi soţia intenţionează să o facă în primăvara acestui an în Marea Britanie va fi de asemenea examinată în perioada următoare, se afirmă în comunicatul emis de Palatul Buckingham.