DISTRIBUIȚI

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut joi prima sa activitate publică în afara reşedinţei sale oficiale în ultimele şapte luni, de când a început pandemia COVID-19, relatează agenţiile Reuters şi EFE, potrivit agerpres.

Suverana, în vârstă de 94 de ani, a fost însoţită de nepotul ei, prinţul William, în timpul unei vizite la Laboratorul de Ştiinţă şi Tehnologie a Apărării (Dstl), Port Down, în apropiere de localitatea Salisbury, unde a discutat cu cercetători care se ocupă, printre altele, şi de combaterea pandemiei COVID-19 în Marea Britanie.


Citește și: Merkel înăsprește restricțiile în Germania

Acest laborator militar secret a identificat agentul neurotoxic Noviciok cu care în acelaşi oraş au fost otrăviţi cu doi ani în urmă fostul agent dublu rus Sergei Skripal, împreună cu fiica sa, Iulia.

Pentru vizita reginei la acest laborator au fost luate măsuri excepţionale pentru a o proteja de COVID-19, toate persoanele care au intrat în contact cu ea fiind anterior testate.

Citește și: Barron Trump a fost și el testat pozitiv la COVID-19

În timpul vizitei, consilierul delegat al laboratorului, Gary Aitkenhead, le-a arătat reginei Elisabeta a II-a şi prinţului William tactici şi armament folosite de serviciile de contrainformaţii, noul Centru de Analiză Energetică şi le-a făcut o demonstraţie criminalistică cu explozivi. Inaugurarea acestui centru a fost scopul declarat al vizitei.

După declararea ”lockdown-ului” naţional, Regina a rămas la reşedinţa sa de la Castelul Windsor, de unde şi-a îndeplinit de la distanţă obligaţiile prin legături video sau telefon.