DISTRIBUIȚI
Evz

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei va organiza în cele din urmă luna viitoare o recepţie pentru a marca în mod oficial cea de-a 50-a aniversare de la urcarea sa pe tron, eveniment amânat de două ori până acum, a anunţat marţi familia regală daneză, informează DPA, potrivit agerpres.

Din cauza pandemiei de coronavirus, multe dintre evenimentele aniversare programate iniţial să aibă loc anul acesta în luna ianuarie au fost reprogramate pentru a doua parte a verii.


Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în largul Alaskăi – Black News

În septembrie însă, suverana a redus din nou celebrările în semn de respect după decesul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit.

Printre alte evenimente, suverana Danemarcei, în vârstă de 82 de ani, a anulat parada gărzilor regale din faţa Palatului Amalienborg, în balconul căruia regina Margrethe şi membrii familiei sale doreau să aibă o apariţie publică, precum şi o plimbare cu trăsura prin Copenhaga.

Citeşte şi: Peste 100.000 de francezi cer în stradă salarii mai mari – Black News

O recepţie la Primăria din Copenhaga, planificată iniţial pentru luna ianuarie şi amânată pentru septembrie, a fost acum reprogramată pentru data de 12 noiembrie.

Regina Margrethe a II-a se află pe tronul Danemarcei din 14 ianuarie 1972.