DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

Regimul sirian rămâne determinat să recucerească enclava rebelă Ghouta de Est după cinci zile de bombardamente care au provocat moartea a peste 240 de civili, în timp ce ONU examinează un proiect de rezoluţie ce prevede un armistiţiu de 30 de zile în toată Siria, transmite AFP.

După o scurtă pauză, bombardamentele au lovit vineri mai multe localităţi din vasta regiune Ghouta orientală, din apropiere de Damasc şi în care sunt asediaţi aproximativ 400.000 de locuitori în condiţii umanitare dramatice, potrivit corespondenţilor AFP, conform agerpres.


Membrii Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite examinează un proiect de rezoluţie care cere instaurarea unei încetări a focului timp de 30 de zile în toată Siria pentru a permite livrarea urgentă a ajutorului umanitar, potrivit textului consultat vineri de agenţia citată.

Citește și : Tunisia : Starea de urgenţă a fost prelungită cu o lună până la 11 martie

Acest text, prezentat de Suedia şi Kuweit, cere de asemenea încheierea imediată a oricărui asediu, inclusiv cel din Ghouta de Est.

Tratativele asupra textului ar urma să înceapă luni. Nu se cunoaşte pentru moment poziţia Rusiei, aliată a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, asupra acestui nou proiect de rezoluţie.