DISTRIBUIȚI
Syria War Report - South Front

Regimul sirian şi aliaţii au recucerit, duminică, oraşul Bukamal, ultima aşezare urbană aflată sub controlul organizaţiei Stat Islamic, potrivit AFP.

Informaţia potrivit căreia oraşul Bukamal, din Deir Ezzor, ultima provincie siriană aflată pe mâna jihadiştilor şi situată la frontiera cu Irakul, a fost eliberat de jihadişti a fost oferită de o sursă militară.


„Forţele guvernamentale siriene şi aliate au preluat controlul oraşului Bukamal şi îl vor curăţa de mine şi explozibili lăsate de ISIS. Stat Islamic a opus o rezistenţă feroce, recurgând la explozibile şi luptători kamikaze. Însă asedierea oraşului a permis armatei să câştige bătălia”, a spus sursa citată.

La începutul lunii noiembrie, regimul sirian a anunţat că a preluat controlul oraşului din estul Siriei, cu doar câteva zile înainte ca organizaţia Stat Islamic să reuşească să preia controlul localităţii.

Agenţia oficială siriană Sana a informat că trupele guvernamentale şi aliaţii „au zdrobit ultimele fortăreţe ale teroriştilor Stat Islamic din oraş”.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a confirmat că regimul controlează în totalitate localitatea şi că „luptele au încetat în oraşul care a început să fie curăţat”.

„Luptătorii Stat Islamic s-au retras aproape de râul Eufrat”, în estul oraşului, a declarat pentru AFP directorul OSDH, Rami Abdel Rahman.