DISTRIBUIȚI
captura El Pais

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, aflat în carantină de luni, după ce fusese în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19, a fost testat negativ vineri, dar va rămâne în izolare din precauţie, a anunţat Palatul regal, citat de AFP, potrivit agerpres

„Suntem asiguraţi, dar Alteţa sa va rămâne în carantină conform regulilor sanitare care stabilesc zece zile de carantină după un contact”, a explicat Palatul Regal.


Citește și : Phenian, oraşul INTERZIS! Kim Jong Un a dat ordinul în urmă cu puţin timp

Palatul anunţase luni că regele Spaniei, Felipe al VI-lea, fusese plasat în „carantină preventivă zece zile” după ce fusese în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19.

Toate activităţile oficiale ale suveranului vor fi suspendate în această perioadă, completase Palatul.

Regina Letizia şi copiii cuplului regal, prinţesa Leonor şi infanta Sofia, au putut însă să-şi continue activităţile în mod normal.

Moştenitoarea tronului, prinţesa Leonor, a trebuit să se supună la rândul său unei carantine de 14 zile la jumătatea lunii septembrie după detectarea unui caz de COVID-19 printre colegii săi de clasă, înainte de a fi testată negativ.

Citește și : CIA controla două companii elveţiene de criptare

Spania rămâne una din ţările cele mai afectate de pandemie, cu peste 1,5 milioane de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 şi peste 43.000 de decese.