DISTRIBUIȚI
AFP

Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, a fost vaccinat împotriva COVID-19, a anunţat palatul regal joi, la o zi după începerea campaniei de vaccinare în regat, relatează dpa, scrie agerpres.  

Fiul regelui Abdullah, prinţul moştenitor al-Hussein, şi unchiul său al-Hassan bin Talal au fost şi ei vaccinaţi.


Citește și : Coreea de Nord a organizat o paradă militară FERITĂ de ochii lumii

În această săptămână, Iordania a primit livrări de vaccinuri atât de la Pfizer/BioNTech, cât şi de la compania chineză Sinopharm. Cetăţeni, rezidenţi şi refugiaţii înregistraţi se pot vaccina gratuit.

Regatul a început, de asemenea, să vaccineze joi refugiaţi înregistraţi la ONU.

Vaccinările sirienilor care locuiesc în tabăra Zaatari au început cu 43 de refugiaţi, a declarat agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR).

„Pentru reducerea răspândirii COVID-19 este necesar în prezent ca persoanele cele mai vulnerabile din societatea noastră şi din întreaga lume să aibă acces la vaccinuri, indiferent de unde provin ele. Cu mare mândrie UNHCR contribuie la eforturile Guvernului Iordaniei de a realizează acest lucru”, a declarat Dominik Bartsch, reprezentantul UNHCR în Iordania.

Citește și : Germania se așteaptă la o agravare a pandemiei, dar va putea fi controlată prin vaccinarea populației

Iordania, o ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori, a înregistrat peste 310.000 de cazuri de coronavirus şi 4.000 de decese.

În această săptămână, Guvernul iordanian a anunţat că va începe să relaxeze treptat restricţiile care sunt în vigoare de circa cinci luni, între care redeschiderea activităţilor economice.