DISTRIBUIȚI

Regele Harald al V-lea al Norvegiei a părăsit luni spitalul în care fusese internat în urmă cu trei zile din cauza unor dificultăţi respiratorii, a anunţat Palatul Regal din Oslo, citat de DPA, potrivit agerpres

Medicii de la Spitalul Universitar din Oslo vor continua să monitorizeze starea de sănătate a suveranului norvegian. La puţin timp după ce regele Harold al V-lea a fost internat vineri, Palatul Regal a precizat că monarhul nu suferă de COVID-19.


Citește și : Armenia cere la CEDO măsuri împotriva Azerbaidjanului

Harald al V-lea va rămâne în concediu medical până la 4 octombrie şi nu va fi prezent vineri la ceremonia de deschidere a noii sesiuni a Parlamentului din Oslo.

Prinţul moştenitor Haakon va participa la eveniment, alături de regina Sonja.

Prinţul moştenitor a prezidat şi sesiunea de vineri a Consiliului de Stat la care au participat şi membrii Guvernului.

Harald al V-lea, în vârstă de 83 de ani, a devenit rege în 1991.

În decembrie, regele Norvegiei şi-a anulat câteva angajamente din cauza unei infecţii virale, însă a rostit tradiţionalul său discurs de Anul Nou, aşa cum era prevăzut în calendarul casei regale. La începutul lunii ianuarie, Harald al V-lea a petrecut o săptămână în spital după ce a acuzat stări de ameţeală.

Vezi și : Aleksei Navalnîi confirmă vizita lui Merkel

Regele norvegian a suferit o operaţie pe cord în 2005, iar la sfârşitul anului 2003 a fost supus unei intervenţii chirurgicale cauzate de un cancer la vezica urinară.

În noiembrie 2017, regele Norvegiei a fost internat pentru o scurtă perioadă din cauza unei infecţii.