DISTRIBUIȚI
Bloomberg

Regele Salman bin Abdulaziz al Arabiei Saudite, în vârstă de 84 de ani, a fost internat la spitalul ‘Regele Faysal’ din Riad pentru a face un control medical, după o inflamaţie a vezicii biliare, a anunţat luni agenţia de presă saudită SPA, citată de Reuters, potrivit agerpres.

Monarhul, care conduce din 2015 regatul saudit, cel mai mare exportator de ţiţei din lume, a fost internat pentru o inflamaţie a vezicii biliare.


Citește și : Bilanțul pandemiei de coronavirus în SUA

Înainte de a deveni rege, Salman a fost 2,5 ani prinţ moştenitor, iar din iunie 2012 a deţinut funcţia de vicepremier. De asemenea, el a fost timp de peste 50 de ani guvernator al regiunii Riad.

Liderul de facto al ţării este prinţul moştenitor Mohammed bin Salman (34 de ani), care a iniţiat un program de reforme pentru a transforma economia regatului saudit, mult prea ”dependentă” de ţiţei.

Citește și : Alegeri legislative în Siria, într-o ţară distrusă de război şi în profundă criză economică

Ministrul de externe saudit, prinţul Faysal bin Farhan Al Saud, a anunţat că vizita premierului irakian Mustafa al-Kadhimi în Arabia Saudită a fost amânată ca urmare a spitalizării regelui Salman.

”Recunoscând importanţa vizitei şi cu dorinţa ca ea să fie un succes, conducerea noastră înţeleaptă, în coordonare cu fraţii din Irak, a decis să amâne vizita”, a scris pe Twitter şeful diplomaţiei saudite.