DISTRIBUIȚI
AFP

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a atenţionat joi că inegalităţile şi criza economică generate de pandemia de COVID-19 constituie un teren propice pentru terorism, informează AFP, potrivit agerpres

„Adâncirea inegalităţilor şi aprofundarea crizei generate de pandemie vor favoriza eforturile de recrutare întreprinse de grupări precum Stat Islamic (SI), Boko Haram (în Nigeria), Shebab (în Somalia) şi Al-Qaida”, a atenţionat suveranul haşemit.


Citește și : Prețul vaccinului Sputnik V a scăzut la jumătate

Abdullah al II-lea al Iordaniei a făcut aceste declaraţii prin videoconferinţă în timpul unui seminar organizat de Brookings Institute, un think-tank cu sediul la Washington. Obiectivul acestor dezbateri este de a reuni lideri şi experţi pentru a discuta despre priorităţile noii administraţii americane în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord.

„Concentrarea atenţiei şi resurselor noastre împotriva pandemiei ne-a distras de la lupta împotriva terorismului şi extremismului. Însă războiul (împotriva lor) nu s-a încheiat”, a adăugat suveranul iordanian.

În ceea ce priveşte conflictul israeliano-palestinian, Abdullah al II-lea al Iordaniei a insistat din nou asupra faptului că „ocupaţia (israeliană a teritoriilor palestiniene) şi pacea nu pot coexista”.

Citește și : Doi oameni au murit de ANTRAX în Burkina Faso

La sfârşitul lui ianuarie, regele Abdullah al II-lea i-a reproşat Israelului că nu a organizat o campanie de vaccinare împotriva COVID-19 pentru palestinieni asemenea celei destinate israelienilor, estimând că acest mod de a acţiona este contraproductiv pentru statul israelian.

Iordania, o ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei în jur de 380.000 de contaminări şi 4.627 de decese cauzate de noul tip de coronavirus.