DISTRIBUIȚI
General view of Gas Interconnection Poland-Lithuania pipelines in Jauniunai, Lithuania, May 5, 2022. REUTERS/Janis Laizans

Regatul Unit este pregătit să întrerupă aprovizionarea cu gaze naturale a Europei, în cazul în care este afectat de penurii grave, potrivit unui plan de urgenţă, dezvăluie The Financial Times (FT) , scrie news.ro

Londra preconizează, astfel, să întrerupă interconexiuni bidirecţionale cu Belgia şi Olanda, în cazul unei penurii, potrivit FT.


Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

O întrerupere a avestor conducte de interconexiune este una dintre primele măsuri prevăzute în planul britanic de urgenţă, care poate fi pus în aplicare de către National Grid în lunile următoare.

Companii europene în domeniul gazelor îndeamnă Londra să coopereze cu Uniunea Eropeană (UE) în acest dosar şi avertizează că o întrerupere a conductelor s-ar putea întoarce împotriva regatului Unit pe termen lung.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova

 

National Grid anunţă că acestplan este testat anual, iar ultima oară a ”reflectat circumstanţele”, în contextul în care Rusia şi-a redus livrările de gaze naturale către Europa.

Relaţiile regatului cu Uniunea după Brexit sunt foarte tensionate, iar tensiuni din cauza gazelor naturale nu vor face decât să înrăutăţească lucrurile, comentează FT.