DISTRIBUIȚI
Sky News

Regatul Unit a anunţat miercuri că a impus o nouă serie de sancţiuni „împotriva elitelor din cadrul armatei ruse şi de la Kremlin”, printre care şase entităţi ce furnizează echipament militar, inclusiv drone, pentru invazia rusă asupra Ucrainei, informează Reuters, potrivit agerpres

Sancţiunile vizează de asemenea opt indivizi şi o entitate cu conexiuni la reţeaua financiară ce ajută la „menţinerea bunăstării şi puterii printre elitele de la Kremlin”, a precizat guvernul britanic într-un comunicat, în contextul vizitei întreprinse de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în Regatul Unit.


Citește și : Moscova califică drept ‘cinice’ cererile americane de reluare a inspecţiilor privind armele nucleare

„Ucraina i-a demonstrat lui Putin că nu se va lăsa doborâtă de invazia lui tiranică. El a răspuns prin bombardarea fără discernământ a zonelor civile şi a infrastructurii naţionale critice pe teritoriul” Ucrainei, a subliniat ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, James Cleverly.

„Nu-l putem lăsa (pe Putin) să reuşească. Trebuie să ne majorăm sprijinul” pentru Ucraina, a adăugat el.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident traversează, după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina la sfârşitul lui februarie 2022, o criză fără precedent de la încheierea Războiului Rece încoace.

Citește și : Incendiu puternic la o rafinărie din Rusia, chiar la graniţa cu Ucraina

Ucraina a primit sprijinul capitalelor occidentale, inclusiv al Londrei, sub formă de susţinere diplomatică şi livrări de arme, în timp ce împotriva Rusiei au fost adoptate sancţiuni internaţionale aspre.

De asemenea, soldaţi ucraineni sunt formaţi de instructori britanici în Regatul Unit, înainte de a lupta în Ucraina împotriva armatei ruse.