DISTRIBUIȚI
Landmark eco-Hotel

O refugiată siriană va găti reţete culinare din Damasc şi Alep pentru VIP-urile care vor participa la deschiderea Festivalului internaţional de film de la Berlin de luna viitoare, relatează Reuters.

Alegerea lui Malakeh Jazmati reflectă misiunea festivalului, care a fost fondat în 1951 pentru a prezenta filme care abordează problemele sociale şi politice urgente ale lumii, conform agerpres.


Festivalul şi-a dedicat programul refugiaţilor şi migraţiei în 2016, când politica Europei a fost bulversată de sosirea a peste un milion de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi Africa, printre care şi Jazmati.

Citește și : Afganistan : Bilanțul atacului din Kabul a ajuns la 25 de persoane

La recepţia prilejuită de deschiderea oficială a festivalului de film de la Berlin în februarie, chef-ul de 30 de ani, care conduce o firmă de catering împreună cu soţul ei în capitala Germaniei, va găti pentru peste 400 de invitaţi care vor participa la eveniment.

„Când am văzut că nu este orice festival de film ci chiar Berlinala am fost cum nu se poate mai fericită. Este un vis devenit realitate”, a declarat ea după ce a aflat că a fost aleasă pentru această misiune.

Ea va lucra sub coordonarea chef-ului Berlinalei Martin Scharff şi va colabora cu libanezo-americana Barbara Massaad, care a scris o carte culinară cu reţete siriene. Ea va găti, printre altele, vinete umplute din Alep şi „paste siriene” de Damasc, asezonate cu sos de tamarin şi melasă de rodie.

„Oamenii cred despre noi că avem numai falafel şi humus, dar după aceea îşi dau seama că este o bucătărie foarte variată”, a declarat Jazmati pentru Reuters TV.

Festivalul va prezenta în deschidere, la 15 februarie, premiera mondială a filmului animat al lui Wes Anderson „Isle of Dogs”.