DISTRIBUIȚI
twitter

Guinness Book a înregistrat sâmbătă participarea a 882 de persoane care au dansat în ritmul muzicii mariachi în oraşul mexican Guadalajara (vest), la cel mai mare dans folcloric din lume, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest nou record a fost stabilit în cadrul Festivalul Internaţional Mariachi din Guadalajara, unde a fost stabilit şi precedentul record mondial în 2011, cu 457 de participanţi.


Citește și : Macron şi Trump, prânz tête-à-tête la Biarritz

„Au fost studiate două aspecte foarte importante: mai întâi, ca toţi participanţii să danseze cel puţin cinci minute fără întrerupere şi fără a părăsi zona de testare, apoi să respecte o coregrafie. La acestea am adăugat costumele”, a declarat Carlos Tapia, reprezentant al Guinness Book.

Dansatorii, proveniţi majoritatea din şcoli de dans folcloric, s-au întâlnit sub razele arzătoare ale soarelui în Piaţa Libertăţii din centrul Guadalajara, capitala statului Jalisco.

„Recordul anterior a fost tot al nostru. Acest nou record arată că tinerii continuă să respecte tradiţiile noastre”, a declarat pentru presă Xavier Orendain, preşedintele Camerei de Comerţ din Guadalajara, organizatorul evenimentului.

Bărbaţii au dansat pe cântece mariachi purtând costume tradiţionale „charro” cu broderii, pălării mexicane şi cizme. Femeile au purtat rochii multicolore şi coafuri împletite cu panglici.

Citește și : Tusk consideră că există motive suplimentare pentru a nu invita Rusia la reuniunile G7

„Pentru mine, este impresionant să văd atât de multă coordonare şi toată expresia culturii mexicane”, a declarat Karla Gallardo, 24 de ani, spectatoare la eveniment şi, de asemenea, membră a unui grup folcloric.

Festivalul Internaţional Mariachi din Guadalajara a înregistrat astfel 11 recorduri în Guinness Book.