DISTRIBUIȚI

Un bărbat din statul american Florida a stabilit un nou record mondial după ce a vizionat filmul „Spider-Man: No Way Home” de 292 de ori, au anunţat reprezentanţii Guinness World Records, citaţi de CNN, potrivit agerpres.

Ramiro Alanis deţinuse acelaşi record – stabilit la categoria „cele mai multe prezenţe cinematografice la acelaşi film” – în anul 2019, când a vizionat lungmetrajul „Avengers: Endgame” de 191 de ori.


Citeşte şi: Ruşii au reluat bombardarea Mariupolului – Black News

Însă în anul 2021, Arnaud Klein a doborât acel record după ce a vizionat pelicula „Kaamelott: First Installment” de 204 ori, potrivit unui comunicat publicat de Guinness World Records.

Pentru a-şi recupera titlul, Ramiro Alanis a petrecut în total 720 de ore – sau 30 de zile – vizionând cel mai recent film al francizei „Spider-Man” între 16 decembrie 2021 şi 15 martie 2022. În primele săptămâni din cadrul tentativei sale, el a asistat la cinci proiecţii consecutive ale acestui film în fiecare zi.

Ramiro Alanis a estimat că a cheltuit aproximativ 3.400 de dolari pe bilete la cinematograf într-o perioadă de trei luni.

Bărbatul din Florida a dezvăluit că a dorit să stabilească acest record în onoarea regretatei sale bunici, Juany, potrivit reprezentanţilor Guinness World Records. „Ea a fost principala mea susţinătoare şi am vrut să păstrez acest record”, a declarat Ramiro Alanis.

Regulamentul Guinness World Records stipulează că „un film trebuie să fie vizionat independent de orice altă activitate”, iar tânărul din Florida nu a dormit, nu şi-a folosit telefonul mobil şi nici nu a mers la toaletă în timpul vizionărilor sale. Mai mult decât atât, Ramiro Alanis a stabilit noul record într-o perioadă în care s-a achitat totodată de obligaţiile lui familiale şi profesionale.

Sutele de vizionări l-au făcut pe Ramiro Alanis să devină un expert în scenariul acestui lungmetraj, iar el le-a dezvăluit reprezentanţilor Guinness World Records că poate „să recite destul de bine dialogurile, pe de rost, odată cu derularea filmului”.

Citeşte şi: Stat Islamic promite răzbunarea morţii liderului său şi îndeamnă la noi atacuri teroriste în Europa – Black News

Filmul „Spider-Man: No Way Home” îi are în rolurile principale pe Tom Holland şi Zendaya, care interpretează rolurile Peter Parker, respectiv MJ, în timp ce luptă cu mai multe personaje negative din universul Marvel. Din distribuţia lungmetrajului fac parte şi Andrew Garfield şi Tobey Maguire, protagoniştii precedentelor trilogii din seria cinematografică „Spider-Man”.

Filmul „Spider-Man: No Way Home” a obţinut încasări de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial.