DISTRIBUIȚI
TOPSHOT - People have lunch at the extended terrace of a restaurant made of wooden pallets in Paris on July 23, 2020, in respect for social distancing due to the COVID-19 coronavirus pandemic. (Photo by Christophe ARCHAMBAULT / AFP) (Photo by CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP via Getty Images)

Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Véran, anunță un nou record de infectări: 208.000 de infecții în ultimele 24 de ore. Olivier Véran vorbește despre un „val tsunami”, potrivit agerpres.  

Ministrul Sănătății este audiat, miercuri după-amiază, de către deputații din Comisia juridică.


Citește și : Landurile germane s-au îngropat în datorii imense

Olivier Véran a anunțat în fața deputaților că miercuri s-au înregistrat 208.000 de cazuri noi COVID-19. Este pentru prima dată când se depășește pragul de 200.000 de cazuri în Franța de la începutul epidemiei, conform Le Figaro.

Olivier Véran a precizat că aproximativ 10% dintre francezi sunt contactați ai unei persoane testate pozitiv și a spus că nu ar mai folosi termenul de „val Omicron”, ci „val tsunami”.

De asemenea, el a subliniat că 70% dintre pacienții spitalizați nu sunt vaccinați.

Marți, Franța anunța 179.807 de noi contaminări. În spital erau 17.405 de persoane cu coronavirus, dintre care 3.416 la terapie intensivă.

Citește și : Londra critică dur Rusia pentru dizolvarea ONG-ului ‘Memorial’

Vânzarea de teste anti-COVID a fost autorizată, în mod excepţional, până pe 31 ianuarie 2022, în marile magazine, pentru a evita cozile interminabile din farmacii.

Reuters scria că Guvernul francez restrânge intervalul pentru administrarea dozei booster la 3 luni de la 4, dar nu vor fi restricţii de circulaţie de Revelion.