DISTRIBUIȚI
RFI

În Franţa au fost înregistrate 16.096 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii. În ziua precedentă, au fost raportate 13.072 de cazuri , scrie news.ro .  

52 de persoane au murit de Covid-19 în Franţa într-o zi, numărul total al victimelor ajungând la 31.511. În total, 6.031 de persoane au fost spitalizate, dintre care 613 în 24 de ore. 124 de bolnavi au ajuns la terapie intensivă de ieri. Rata de pozitivitate se ridică la 6,5%.


Citește și : Croații îl așteaptă pe Mike Pompeo ‘ca pe pâinea caldă’. Sunt foarte aproape să scape de vizele SUA!

1.091 de clustere sunt în curs de investigare, dintre care 95 descoperite în doar 24 de ore şi 207 la Ehpad.

În faţa acestei situaţii, Olivier Veran a anunţat miercuri mai multe măsuri restrictive în diverse departamente franceze, în special închiderea totală a barurilor şi a restaurantelor din Marsilia începând de luni – o decizie care a provocat furia aleşilor oraşului.

Preşedintele regiunii Provence-Alpes-Côte-d’Azur Renaud Muselier a anunţat de altfel depunerea unei plângeri în justiţie pentru a împiedica aceste închideri.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor membre să acționeze împotriva pandemiei pentru a evita situația restrictivă din primăvară

În regiunea pariziană, barurile şi restaurantele nu vor putea fi deschise după ora 22.00 iar sălile de sport şi cele polivalente vor fi închise. „Aceste măsuri vor dura nu mai mult de două săptămâni”, a declarat Olivier Véran.