DISTRIBUIȚI
Time

India a înregistrat joi peste 247.000 de noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr într-o singură zi de la începutul pandemiei, potrivit unor oficiali şi mass-media, transmite dpa, potrivit agerpres.

Al treilea val al pandemiei în India a fost alimentat de varianta puternic infecţioasă Omicron, care se răspândeşte exponenţial în oraşe mari precum New Delhi şi Mumbai.


Citeşte şi: Cine sunt cei 22 de membri ai consiliului farmaceutic care conduc și organizații nonprofit din domeniul sănătății? – Black News

Un total de 247.417 de noi infecţii au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 52.697 mai mult decât în ziua precedentă, arată datele Ministerului Sănătăţii federal. Deşi s-au înregistrat creşteri mari ale numărului total în trecut, acesta este cel mai puternic salt pe care l-a văzut ţara până acum.

Cea mai mare creştere anterioară a cazurilor de coronavirus în India într-o singură zi a fost un salt de 43.196 înregistrate pe 27 aprilie, potrivit cotidianului Times of India.

Este de asemenea pentru prima dată după 26 mai când bilanţul zilnic de infecţii a depăşit în ţară 200.000 de cazuri, potrivit publicaţiei.

Rata zilnică de pozitivitate COVID-19 – adică procentul de teste care se dovedesc pozitive – a crescut mult în ultimele săptămâni şi este înregistrată la 13,11% în prezent.

Citeşte şi: Majoritatea americanilor se teme de prăbuşirea democraţiei lor – Black News

India s-a confruntat cu un al doilea val de pandemie alimentat de varianta Delta între aprilie şi iunie, înregistrând un vârf de 400.000 de cazuri zilnice care i-au afectat infrastructura de sănătate.

Ţara de 1,3 miliarde de locuitori are până acum un număr de cazuri de COVID-19 de peste 35 de milioane, pe locul doi după Statele Unite.