DISTRIBUIȚI
Christian Bruna/EPA/EFE

Austria înăspreşte începând de luni regulile de purtare a măştilor şi de distanţare socială la evenimente publice şi în restaurante, ca răspuns faţă de accelerarea răspândirii noului coronavirus în ţară, a anunţat vineri cancelarul Sebastian Kurz, transmite Reuters, potrivit agerpres.

De luni, măştile vor fi obligatorii în magazine, în toate mijloacele de transport public şi în şcoli, în afara sălilor de clasă, a precizat şeful guvernului.


Citește și : Donald Trump se compară cu Winston Churchill

Evenimentele private vor fi limitate la 50 de participanţi în spaţii închise şi la 100 în aer liber, iar cele cu caracter profesional vor putea primi până la 1.500 de persoane în spaţii închise şi 3.000 în aer liber.

În Austria numărul zilnic de noi infectări este în creştere de la sfârşitul lunii iunie, ajungând joi la 644 de cazuri, cel mai ridicat nivel consemnat de la finele lui martie.

Citeşte şi: Aproape 10.000 de francezi s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Şapte regiuni – Viena, Graz, Innsbruck, Korneuburg, Wiener Neustadt, Bezirk-Kufstein şi Schwaz din Tirol – au fost declarate vineri zone ‘galbene’, cu risc mediu de transmitere a virusului, potrivit agenţiei APA.

‘Tocmai pentru că vara a decurs bine şi oamenilor nu prea le vine să creadă că cifrele cresc din nou, vă adresez tuturor un apel să tratăm împreună situaţia cu seriozitate’, a subliniat cancelarul Kurz, într-o conferinţă de presă.