DISTRIBUIȚI
thenewdaily.com.au

Statul australian Victoria a anunţat miercuri un record zilnic de cazuri de coronavirus, de 484 de infectări depistate în 24 de ore, transmite dpa, potrivit agerpres.

Premierul statului, Daniel Andrews, a declarat că bilanţurile sunt în creştere la Melbourne şi a confirmat decesele a doi bărbaţi în vârstă de 90 de ani; la nivel naţional, în Australia s-au înregistrat până acum 128 de morţi.


Citește și: 14 răniți la o înmormântare din Chicago (VIDEO)! Trump spune că-i ‘mai rău ca în Afganistan’!

Melbourne, al doilea oraş ca populaţie din Australia, a depăşit recordul ca 469 de cazuri noi consemnat în 28 martie. Cel mai recent val al epidemiei prin transmitere comunitară a început în metropolă luna trecută. Circa cinci milioane de locuitori sunt supuşi restricţiilor de circulaţie de două săptămâni, iar măsura urmează să se aplice încă o lună. Măştile sunt obligatorii începând de miercuri seara.

De trei săptămâni, numărul de cazuri zilnice în Victoria este de ordinul sutelor. Marţi a fost instituită carantina în şase închisori, după ce un angajat din sistemul penitenciar a fost depistat ca purtător de coronavirus.

Citește și: Trump dă cărțile pe față: ‘Pandemia se va înrăutăţi, înainte de a se ameliora’

Andrews a afirmat că aproximativ 3400 de persoane – circa 90% din cei testaţi pozitiv în perioada 7-21 iulie – nu s-au izolat între momentul în care s-au simţit rău prima dată şi cel în care şi-au făcut testul. ‘Au ieşit la cumpărături. Au mers la serviciu. Erau la maximum de infecţiozitate şi şi-au văzut de treabă ca de obicei’. În general, a arătat premierul, 53% din cei testaţi nu se izolează până la sosirea rezultatelor.