DISTRIBUIȚI

Un record de un milion de vaccinuri anti-Covid-19 au fost rezervate într-o singură zi când englezii de peste 25 de ani din Anglia au devenit eligibili pentru a primi serul, transmite Itv News.

NHS a anunţat că un număr record de vaccinuri a fost rezervat marți, datorită că cei cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani din Anglia au putut să-şi facă pentru prima dată o programare în acest sens.


A existat o creștere a traficului „în stil Glastonbury” pe site-ul NHS, au spus oficialii britanici.

La apogeul acțiunii din ziua „blockbusterului”, se făceau 100.000 de programări în fiecare oră.

Mai mulţi tineri au raportat inițial mici dificultăţi de rezervare, fie cu cozi lungi de aşteptare, fie li s-a spus că nu sunt eligibili pentru a face o rezervare.

Problemele au fost rezolvate rapid, iar NHS Anglia a declarat că Serviciul Național de Rezervări avea 493.000 de programări până marți la prânz, la doar cinci ore după ce au fost incluși cei peste 25 de ani.

Un total de 1.082.596 de vaccinuri pentru prima și a doua doză au fost rezervate pe tot parcursul zilei – de patru ori mai mult decât luni.

La sfârșitul zilei de marți, 40.710.319 sau 77,3% dintre adulții din Marea Britanie aveau cel puțin o doză de vaccin Covid-19, în timp ce 28.540.844 sau 54,2% dintre cei peste 18 ani aveau ambele doze.

Recordul de înregistrări sunt vești binevenite, deoarece țara continuă așa-numita cursă de vaccinare împotriva variantelor de covid.

Varianta Delta (cunoscută anterior ca varianta indiană) a devenit acum dominantă în Marea Britanie și se crede că este cu 40% mai contagioasă decât varianta Alpha (cunoscută și sub denumirea de Kent).

Cele 7.540 de cazuri Covid-19 înregistrate în 24 de ore până la 9 dimineața miercuri au crescut cu 66% în ultimele șapte zile și a fost cea mai mare creștere într-o singură zi de la 26 februarie până acum.

În timp ce vaccinarea completă este aproape la fel de eficientă împotriva variantei Delta ca și împotriva variantei Alpha, prima doză a vaccinului oferă o protecție de doar aproximativ 33%.

Cresterea cazurilor si a dominantei variantei Delta inseamna ca data de 21 iunie pentru incetarea tuturor restrictiilor coronavirusului din Anglia pare sa fie din ce in ce mai putin probabila.

Cresterea cazurilor si a dominantei variantei Delta inseamna ca data de 21 iunie pentru ridicarea tuturor restrictiilor din Anglia pare sa fie din ce in ce mai putin probabila.

Oficialii au spus anterior că deschiderea programărilor pentru cei sub 30 de ani a marcat „linia directă” a campaniei de vaccinare care a fost lansată abia acum șase luni.

Șeful NHS din Anglia a declarat că cifrele au risipit sugestia că tinerii ar putea să se ferească de vaccinare.

Sir Simon Stevens a spus: „Entuziasmul pentru cel mai mare și cel mai de succes program de vaccinare rămâne puternic, deoarece rezervările pentru doza de salvare au atins ieri un maxim istoric și entuziasmul evident al adulților mai tineri de a-și obține vaccinul a risipit sugestia că este posibil ca oamenii de 20 de ani să nu se prezinte pentru a se proteja pe ei înșiși și pe cei dragi.

„Vaccinul Covid-19 este în continuare cea mai bună protecție împotriva coronavirusului și pe măsură ce proviziile suplimentare devin disponibile săptămânal de săptămână, este minunat că am văzut tinerii de la 25 la 29 de ani făcându-şi programări la cote nesperate, câlcând pe urmele celorlalte milionane de britanici vaccinaţi deja.

„Obținerea unui vaccin salvator este cel mai important lucru pe care îl puteți face, așa că rezervați-vă o programare și obțineți acea protecție vitală.

„Ţineţi minte: când primiți mesajul, sunteți următorul pe listă.”

Bunicuţa Margaret Keenan, în vârstă de 91 de ani, a devenit prima pacientă din lume care a primit un vaccin anti-Covid-19 în afara unui studiu clinic când i s-a administrat vaccinul Pfizer / BioNTech în Coventry pe 8 decembrie 2020.

PA