DISTRIBUIȚI
Tempo

La Paris s-au înregistrat joi 42,4 grade Celsius, măsurate la ora 15:20 (13:20 GMT) la staţia meteo Paris-Montsouris, valori care au doborât recordul istoric de căldură stabilit în urmă cu 70 de ani, a precizat pentru AFP Météo-France, potrivit agerpres.

Recordul de căldură fusese doborât încă din timpul după-amiezii, când au fost consemnate 41 de grade Celsius, iar temperatura ar putea creşte în continuare pe parcursul serii.


Citește și : Activista pentru mediu Greta Thunberg a lansat o melodie pe teme de mediu împreună cu trupa britanică The 1975

Serviciile de meteorologie preconizează chiar 43 de grade Celsius în regiunea pariziană pentru joi, momentul de apogeu al valului de căldură care s-a abătut asupra Franţei începând de luni.

De la începutul măsurătorilor meteorologice, în 1873, capitala a depăşit pragul de 40 de grade Celsius o singură dată, pe 28 iulie 1947, când s-au înregistrat 40,4 grade.

Citește și : Michel Barnier: Solicitările de modificare a acordului Brexit ale lui Boris Johnson sunt ‘inacceptabile’

Noaptea de miercuri spre joi a fost deja excepţional de călduroasă în capitala franceză: mercurul termometrelor nu a coborât sub 25 de grade Celsius la Paris-Montsouris, a treia cea mai călduroasă noapte înregistrată la această staţie de referinţă după două nopţi din august 2003. La o altă staţie, Hospital Lariboisiere, temperatura minimă a fost de 28,3 grade Celsius.